Άρθρα & Συνεντεύξεις

Αυτο-άμυνα για γυναίκες

(Άγνωστος αρθρογράφος!!!)

Η  δυνατότητα του βιασμού είναι ένα γεγονός που κάθε γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίσει ρεαλιστικά. "Δεν θα συμβεί ποτέ σε μένα" ένα σύνδρομο που θα προσθέσει μόνο ήττα εάν έρθετε  αντιμέτωπη με έναν βιαστή.Μόλις δεχτείτε ότι αυτό μπορεί να συμβεί, πρέπει να προετοιμαστείτε να παλέψετε ψυχολογικά και φυσικά. Μάθετε και ασκηθείτε με τον καλύτερο τρόπο για να προστατευθείτε προτού να είναι "πάρα πολύ αργά."

Ένας βιαστής βασίζεται στο ότι το θύμα του θα ΄΄παραλύσει΄΄ από τον φόβο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα του, ενάντια σε σας. Όμως το δικό σας σημαντικότερο φυσικό όπλο είναι ο εγκέφαλός σας. Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο μπορεί αυτό να σας ακούγεται, εσείς δεν πρέπει να πανικοβληθείτε αλλά να προσπαθείτε συνέχεια να πάρετε το ΄΄πάνω χέρι΄΄ στην κατάσταση και να ενεργήσετε ισχυρά.  

Η απόλυτη υποχρέωσή σας, είναι μια ουσιαστική πράξη αυτό-άμυνας. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα όπλο (ξύλο, πέτρα, κ.α) στον επιτιθέμενό σας, θα πρέπει να προετοιμαστείτε καταλλήλως και να τον καταστήσετε αμέσως ανίκανο. Προσοχή, εάν με την κίνησή σας αυτή χάσετε το σημάδι, ή απλά τον γρατσουνίσετε με ένα αδύναμο χτύπημα, ο επιτιθέμενός σας μπορεί να θυμώσει και να γίνει περισσότερο βίαιος.  

Να κρατάτε καλά οποιοδήποτε όπλο που χρησιμοποιείτε για να αποφύγετε την αρπαγή του από τον επιτιθέμενο σας και τη χρήση του σε σας.
  
Τα γυναικεία όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί επιτυχώς είναι μια καρφίτσα του καπέλου ή του φορέματος, το πλαστικό μπουκαλάκι του λεμονο-χυμού  που το γεμίζουν με αμμωνία, το στυλό ή το μολύβι, το ανοιχτήρι, τα κλειδιά, η ομπρέλα, ακόμη και με την άκρη μιας πιστωτικής κάρτας. Τα  χειρότερα όπλα υπεράσπισή σας, είναι ένα πυροβόλο όπλο, μαχαίρι ή άλλο παράνομο όπλο που μπορούν και να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας σε κάποιο δικαστήριο.  
Δεδομένου ότι υπερασπίζετε τον εαυτό σας, θυμηθείτε ότι ο βιαστής είναι πιθανώς τόσο εκφοβισμένος όπως κι’ εσείς. Η κραυγή είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για κινήσετε την προσοχή των ανθρώπων γύρω και αυξήσετε περισσότερο τον φόβο του βιαστή. Ο γενικός κανόνας είναι η γυναίκα να κραυγάσει, να κραυγάζει δυνατά και συνεχώς. Όχι μόνο ΄΄καθαρίζει΄΄ το κεφάλι σας, αλλά ανεβάζει επίσης την αδρεναλίνη σας και μερικές φορές εκφοβίζει τον επιτιθέμενο και τον τρέπει σε φυγή.  
Όμως, ενώ η κραυγή ακούγεται ένα εύκολο και προφανές πράγμα που πρέπει κάποια γυναίκα να κάνει  κάτω από τέτοιες περιστάσεις, εντούτοις ο αριθμός των γυναικών που "πραγματικά" έχουν κραυγάσει είναι εκπληκτικά χαμηλός. Είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να ασκήσετε ….ΤΩΡΑ!  
Κραυγάστε το μήνυμά σας δυνατά και με σαφήνεια: "βιάζομαι", "βοηθήστε με". Αυτά είναι καλές κραυγές για να κερδίσετε την προσοχή των περαστικών. Οι φράσεις όπως: "φύγε μακριά", ή "αφήστε με μόνη", ή ΄΄πάρε δρόμο΄΄ μπορεί να μην ερμηνευθούν καλά από τους περαστικούς οι οποίοι μπορεί απλά να σας προσπεράσουν.  
Οι γυναίκες μπορεί να αποτρέψουν έναν πιθανό βιαστή με το να υποστηρίξουν ότι έχουν κάποια μεταδοτική αρρώστια π.χ το AIDS, ή καρκίνο, ή σύφιλη, ή ότι είναι έγκυες, ή ακόμα και απειλώντας να κάνουν εμετό πάνω του. 
Εκτός από τον εγκέφαλο και τη φωνή σας, άλλα φυσικά όπλα είναι: τα χέρια (η παλάμη, η πυγμή, τα δάχτυλα και τα νύχια), οι αγκώνες και οι ώμοι, τα πόδια, τα γόνατα και το τακούνι, το κεφάλι και τα δόντια. .

Ο μεγαλύτερος μύθος στην αυτό-άμυνα των γυναικών, είναι ό,τι όλο κι’ όλο αυτό που πρέπει να κάνετε για να σταματήσετε έναν αρσενικό επιτιθέμενο είναι να τον χτυπήσετε στη βουβωνική χώρα (γεννητικά όργανα).   
Αν και αυτό είναι όντως μια ευαίσθητη περιοχή και με ένα σκληρό χτύπημα μπορεί προσωρινά να τον καταστήσετε ανίκανο, είναι πιθανό να του προκαλέσετε μόνο έναν βραχυπρόθεσμο πόνο και μπορεί να του αυξήσετε τον θυμό και τη βιαιότητα του. Οι βιαστές σε μία απολύτως άγρια κατάσταση, ή εκείνοι που είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ή οινοπνεύματος, μπορεί να μην αισθανθούν τον πόνο στη βουβωνική χώρα (γεννητικά όργανα).   
Εάν έχετε πρόσβαση στη βουβωνική χώρα (γεννητικά όργανα), έχετε πιθανώς πρόσβαση στα γόνατα, τα αντικνήμια, ή τα πόδια. Αυτά είναι πολύ καλύτερα σημεία επίθεσης προκειμένου να καταστήσουν το βιαστή ανίκανο.  
Η καλύτερη υπεράσπισή σας είναι…να μπορείτε να έχετε πραγματικά μια τέτοια. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε έναν βιαστή απλά και μόνο με την ανάγνωση ενός άρθρου. Πρέπει να μάθετε κάποιες τεχνικές αυτό-άμυνας και να τις ασκήσετε. Εάν πρέπει να σταματήσετε και να σκεφτείτε για μια τεχνική, δύο δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης, ο βιαστής έχει κερδίσει ήδη.  
Την υγεία, την ευεξία, την ψυχική και πνευματική διαύγεια που ενδεχομένως να βρείτε και σε άλλα αθλήματα, τα ίδια και πολλά περισσότερα θα βρείτε στο καράτε μια που το καράτε είναι και αεροβική γυμναστική, από μόνο του. Στο καράτε όμως μαθαίνετε το μοναδικό πράγμα που δεν μαθαίνετε στα άλλα αθλήματα. Την αυτό-άμυνα. Και αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της ζωής και του θανάτου.