Τεχνικός σύμβουλος

Shihan Kazuhiro SAWADAΟ Shihan Kazuhiro SAWADA 8ο Dan, είναι αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας J.K.(J.K.Europe) και τεχνικός σύμβουλος της σχολής μας.

Ο Sensei SAWADA είναι μέλος της 100μελής επιτροπής των Μasters (Shihankai) της J.K.A, επίτιμο μέλος του Δ.Σ της J.K.A Γαλλίας και εκτελεστικός σύμβουλος της J.K.A Ολλανδίας. Τακτικός εισηγητής σεμιναρίων (Gasshukus) σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως Βέλγιο όπου είναι και η έδρα του, Αγγλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ισραήλ, Τσεχία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Πολωνία, Ισπανία κ.α. Διατηρεί το δικό του Dojo στις Βρυξέλλες του Βελγίου και διδάσκει στο τμήμα καράτε που διατηρείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους υπαλλήλους της.  Είναι διεθνής Εκπαιδευτής Α’ και Διαιτητής Α’. Είναι επίσημος εξεταστής Α’ της J.K.A για 1ο, 2ο και 3ο, Dan. (Για εξέταση 4ου Dan και άνω, απαιτείται η παρουσία περισσοτέρων εξεταστών.)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

25-2-1952, Γέννηση του Sensei Kazuhiro SAWADA στην πόλη Sapporo, στα βόρεια της Ιαπωνίας (Hokkaido).

1966, Σε ηλικία 14 ετών ο Sensei SAWADA ξεκινάει το καράτε.

Οκτώβριος 1968, ο Sensei SAWADA λαμβάνει τη μαύρη ζώνη και το 1ο του Dan.

Απρίλιος 1971, o Sensei SAWADA εγγράφεται στο πανεπιστήμιο του Taisho στο Τόκιο, απ’ όπου και συνεχίζει την πορεία του στο καράτε. Δάσκαλός του είναι ο Sensei ΜΙΓΙΑΖAΚΙ. Μεταξύ των συνεργατών του είναι και ο Sensei IIDA.

Νοέμβριος 1971, o Sensei SAWADA λαμβάνει το 2ο Dan του.

Αύγουστος 1973, o Sensei SAWADA συναντά για πρώτη φορά τα μέλη της βελγικής ομάδας, οι οποίοι έρχονται εκ μέρους του sensei ΜΙΓΙΑΖAΚΙ στην Ιαπωνία. Από το 1973 αρχίζει η ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ του πανεπιστημίου Taisho και του Βελγίου. O Mιγιαζάκι Sensei εκείνη την περίοδο ήταν Chief Instructror Βελγίου.

1973, ο Sensei SAWADA (αρχηγός) και η ομάδα του που αποτελούνταν από τους (ΝΑGΑΝΟ, NAKANISHI, ASANO και HIYOSHI), κατατάσσονται δεύτεροι στο πρωτάθλημα όλων των στυλ καράτε της Ιαπωνίας. O Sensei σε ατομικό επίπεδο, κατατάσσεται δεύτερος κατά την διάρκεια του πρώτου πρωταθλήματος βόρειας Ιαπωνίας όλων των στυλ και τελειώνει τρίτος στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

1973 – 1974, ο Sensei SAWADA και η ομάδα του, κερδίζει δύο διαδοχικές χρονιές το πρωτάθλημα Ιαπωνίας.

Νοέμβριος 1973, o Sensei SAWADA λαμβάνει το 3ο Dan του.

1974, o Sensei SAWADA στο ατομικό κάτας, κατατάσσεται πρώτος στο πρωτάθλημα της βόρειας Ιαπωνίας όλων των στυλ και τελειώνει τέταρτος στο πρωτάθλημα Ιαπωνίας.

21 Μαρτίου 1975, ο Sensei SAWADA φθάνει στο Βέλγιο προκειμένου να γίνει βοηθός του Sensei ΜΙΓΙΑΖAΚΙ.(Αυτό, στάθηκε και η αιτία να εγκαταλείψει στην μέση, την φοίτησή του στην σχολή επαγγελματιών εκπαιδευτών της J.K.A, διετούς διάρκειας!)

Αύγουστος 1977, o Sensei SAWADA λαμβάνει το 4ο Dan του.

Ιανουάριος 1985, μετά από δέκα έτη παραμονής στο Βέλγιο με σκοπό να βοηθήσει τον Sensei ΜΙΓΙΑΖΑΚΙ, o Sensei SAWADA επιστρέφει στην Ιαπωνία όπου γίνεται δημόσιος υπάλληλος στον Νομό Yamanashi και συγκεκριμένα στη διοίκηση του Δημαρχείου της πόλης Tsuru.

Φεβρουάριος 1985, o Sensei SAWADA λαμβάνει το 5ο Dan του.

Από το 1985 έως το 1993, ο Sensei SAWADA πηγαίνει έξι φορές στο Βέλγιο κατά παράκληση του Sensei ΜΙΓΙΑΖΑΚΙ.

31 Μαΐου 1993, Αποβιώνει ο sensei ΜΙΓΙΑΖΑΚΙ.

Ιούλιος 1993, o Sensei SAWADA λαμβάνει το 6ο Dan του.

25 Αυγούστου 1993, ο Sensei SAWADA επιστρέφει στο Βέλγιο, στο πλαίσιο του αιτήματος της βελγικής ομοσπονδίας, προκειμένου να συνεχίσει το έργο του Sensei ΜΙΓΙΑΖΑΚΙ.

Απρίλιος 2002, o Sensei SAWADA λαμβάνει το 7ο Dan του.

14 Μαίου 2022, o Sensei SAWADA λαμβάνει το 8ο Dan του. 


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ SENSEI K. SAWADA  ΑΠΟ  ΤΟ  ΙΑΠΩΝΙΚΟ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

YOMIURI  SINBUN  International  25 Αugust 2011